lauantai 2. toukokuuta 2015

Sosiaalisten taitojen merkitys

Karsinnoissa onkin ollut jo paljon puhetta siitä, että esiintymisen lisäksi myös moni muu asia vaikuttaa duojen arviointiin. Eli, ei riitä, että olet paras kitaristi tai paras laulaja, tai parasta jossain muussa, vaan pitää löytyä myös muita taitoja. Näistä mm. yhtenä todella tärkeänä on sosiaaliset taidot.

Bookatessanne itsellenne keikan, olette luvanneet mennä paikan päälle ja sitoutuneet tekemään hyvää työtä. Tilaaja on siinä kohtaa päästänyt kiven harteiltaan kun on sopimuksen tehnyt, ja olettaa artistin tulevan paikan päälle. Tätä samaa ajatusta voi hyvin soveltaa myös muilla elämän osa-alueilla; jos lupaat tehdä jotain, niin pidä siitä kiinni.

Näillä alkusanoilla, päästään kirjoituksen pääaiheeseen. Tätä kilpailua voidaan myös pitää tällaisena lupauksena ja sopimuksena - ja ennen kaikkea keikan myymisenä. Kun ilmoittaudut kilpailuun, olet luvannut tulla paikan päälle vetämään mahtavan setin. Tietysti välillä tulee sellaisia tilanteita, että vaan yksinkertaisesti joku on pää kainalossa eikä pääse paikalle, mutta yleisesti ottaen silloin pitää ajatella jotain korvaavaa ohjelmaa eikä jättää tilaajaa tyhjän päälle. Esimerkiksi "Hei, me emme valitettavasti pääse paikan päälle, mutta meillä olisi teille eräs todella hyvä duo tilalle, jotka tulisivat samalla hinnalla tilallemme, sopiiko?". Hoida tämä ehdottomasti soittamalla, ei missään tapauksessa tekstiviestillä tai sähköpostilla! Annat itsestäsi huomattavasti paremman kuvan kun rehellisesti soitat muuttuneesta tilanteesta ja hoidat sen niin henkilökohtaisesti kuin vain voit.

Seinäjoen karsintaan oli alunperin ilmoittautunut 6 duoa, joista paikan päälle tuli vain kaksi. Neljä duoa perui viime tingassa, viimeinen peräti soundcheckin aikana, että eivät pääsekään paikalle. Oli hyvin lähellä, ettemme joutuneet perumaan koko kilpailua, vaikka kaikki kamat oli jo roudattu ja järjestelyt tehty. Mekin tiiminä ajoimme todella pitkän matkan järjestämään tätä kisaa, ja varmasti kaikki ymmärtää ettei sekään ole mikään itsestäänselvyys ajaa toiselle puolelle Suomea antaaksemme teille niin hienon mahdollisuuden päästä esiintymään ja mainostamaan itseänne.

Mahtavan tiimin vuoksi, sekä ymmärtäväisen ystäväpiirin avulla saimme kuin saimmekin karsinnan aikaiseksi, suuri kiitos tästä äänimies Jussille sekä paikalle tulleelle duolle, Woodland Spellille. Myös muille jotka ystävällisesti jakoivat tietoa eteenpäin jotta saisimme paikan päälle esiintyjiä.

Se, miten hoidat omat asiasi ja vedätkö sen kunnialla loppuun kertoo todella paljon siitä, millä asenteella ja sanoilla sinusta kerrotaan eteenpäin. Jos taustalla on paljon peruutuksia ja huonoa kontaktointia, ei kannata ihmetellä jossei keikkapyyntöjä tule tai teitä ei oteta keikalle. Puskaradio on melkoisen suuressa osassa tällä alalla, eikä sen pitäisi tulla minään yllätyksenä.

Tämänkin kyseisen karsinnan kohdalla olisi ollut todella paljon kysyntää jo aikaisemmin, mutta jouduimme siirtämään esiintyjiä muihin karsintoihin, sillä tämä oli jo täynnä. Tuli melkoisena pettymyksenä, että nämä jotka olivat paikkansa lunastaneet eivät viitsineet sitä hyödykseen käyttää, ja sillä keikkalupauksella veivät paikan myös varmasti erittäin monelta muulta hyvältä duolta jotka olisivat ansainneet tilaisuuden tulla kuulluksi.

Onneksi suurin osa kuitenkin on hommansa hoitanut erittäinkin mallikkaasti, ja tiensä semifinaaliin on löytänyt peräti 13 duoa! On ollut todella mahtavaa järjestää tätä kisaa ja huomata kuinka paljon meillä on osaavia duoja Suomessa. Keep up with the good spirit, ja muistakaa, kohdelkaa muita kuin tahtoisitte itseänne kohdeltavan. :)

Lovella,
Suomen Paras Duo -tiimi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti